8 mars 2012

Välkommen att följa med när boken kommer till!

Visst behövs det en modern bok som beskriver Waldorfpedagogiken i Sverige och världen? Det tycker vi med! Sedan några månader tillbaka arbetar vi med boken och sakta men säkert börjar den ta form. Här på bloggen kommer vi att återge glimtar ur boken men även ta upp frågor till diskussion eller be om synpunkter kring olika teman vi skriver om. Välkommen att bidra!


I boken kommer vi att  fördjupa oss i kursplanen och metodiken, men även skriva om Waldorflärarrollen, hur det är att vara förälder i en Waldorfskola och självfallet även om förskolepedagogik och fritidshem, för att ge några exempel.


Varma hälsningar
Christine & Örjan

2 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen ni tar upp frågeställningen om och på vilket sätt Lgr11 urholkar och sätter käppar i hjulet på Waldorfskolans kursplan som står i en intim relation den egna utvecklingen hos människan.
  Waldorfskolefederationen verkar ju inte ha ngt annat mål än att i högsta grad pressa in Waldorskolans kursplan i de centrala innehåll som utgör skolverkets direktiv.
  I Norge står Steinerskolen på egna ben med en identitet som heter duga, här hemma tunnas den ut av... ansträngningen av att vara till lags.
  Den här bloggen läste jag först i min mobil, och då var innehållet knappt läsbart på grund av den estetiska utsmyckningen, en metafor som kanske kan överföras till Waldorskolans situation idag.
  En modern bok om ett urvattnat innehåll... ja, det kanske är gångbart?
  Eftersom jag har så mycket fåniga bloggar på gång och inte vill riskera att vara otrovärdig(hmm), så väljer jag att vara anonym tills jag har städat upp lite.
  /Antonymt

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym! Vi lovar att titta på den frågan också, dvs hur mycket Lgr11 står i konflikt med Waldorfskolans kursplan och det centrala innehållet.Beträffande utsmyckningen: Vi får hoppas att din metafor inte stämmer, men jag vet att layouten inte fungerar så bra i mobiler...tycker dock att färgcirklarna är snygga...men kanske får vi ändra på det, det är ju kul om folk kollar in oss i mobilen också!/Örjan

  SvaraRadera