19 juni 2012

Waldorf som social impuls vinner seger i Kalifornien

Efter 14 års strid har Sacramentos stad (i Kalifornien) vunnit kampen om att få erbjuda waldorfinspirerad undervisning i det offentliga skolväsendet.
Redan idag finns tre waldorfinspirerade verksamheter som växer och frodas. En grupp som arbetar mot religiösa skolor har under lång tid försökt göra gällande att antroposofin är en religion och att waldorfskolorna indoktrinerar barnen. Nu har en appelationsdomstol avvisat kravet på att stoppa skolorna och den långa rättsprocessen anses som avslutad.
En talesman för Sacramentos stad säger att det är viktigt att människor inte ska behöva skicka sina barn till privata skolor för att få  pedagogiska alternativ, av denna anledning har man investerat 590.000 dollar för att försvara sig.
Fler kommunala skolor kommer nu omvandlas till waldorfinspirerade skolor eftersom skolorna varit mycket framgångsrika och bidragit till att rycka upp nedgångna områden.
Till saken hör att Sacramento är en mycket krisdrabbad ort med omfattande sociala problem.
Läs hela artikeln här:

http://www.sacbee.com/2012/06/17/4567557/gfhgjkfhghfjghdfjgfd.html#storylink

1 kommentar:

  1. Somebody essentially help to make seriously posts I'd state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this actual put up incredible. Wonderful task!
    Look at my blog post :: helpful Site

    SvaraRadera